Schleich Полярна мечка бебе ходещо 14708

6.64  (12.99 лв.)

1 налични

Описание

Бялата мечка (Ursus maritimus), наричана още полярна мечка, е бозайник, който обитава само северните арктични крайбрежия и острови на Евразия и Северна Америка.
В Антарктида не се среща. Тя е най-големият сухоземен хищник.
Бялата мечка, която вероятно произлиза от сибирската кафява мечка, идеално се е приспособила към живота в Арктика.
Бялата или жълтеникава козина и позволява да се слее със снежната среда.
Дебелият и подкожен слой мазнина (от 5 до 10 сантиметра) я пази както от околния студ, така и от ледените води в които лови риба.
Мощната ѝ мускулатура я прави отличен ловец на тюлени, които убива с един удар на лапата.
Латинско наименование: Ursus maritimus
Материал: Композитен пластмасов полимер
Подходяща за деца над 3 години.

Допълнителна информация

Тегло 0.010 кг
Размери 6.5 × 4 × 4 см
Баркод

4005086147089

Марка

Schleich